Zmarta lån

Sommaren närmar sig med stormsteg och det är hög tid att planera för hur du ska kunna maximera fyndandet på säsongens alla auktioner och loppisar. Här är 5 tips som du inte vill leva utan:

1. Ju mer oansenlig loppis, desto större chans att fynda. Undvik därför generellt både storstäder och hipsterställen, och missa aldrig ett tillfälle att svänga av spontant om du plötsligt ser en handskriven lapp vid vägkanten mitt ute på landsbygden.

2. Att planera är annars a och o för en seriös loppisfyndare. Det är väl investerad tid att lusläsa lokaltidningarnas radannonser och ägna ett antal timmar åt anslagstavlorna på byns lokala Ica, för att sedan planera resten av semestern efter resultatet.

3. Kom aldrig sent! Ett riktigt proffs är självklart på plats när auktionen/loppisen öppnar, eller ännu hellre en bra stund före öppning för att hinna reka ordentligt. Bra grejer har en tendens att försvinna snabbt, så det gäller att vara på hugget tidigt.

4. Var trevlig och småprata med försäljarna, det ökar både möjligheterna att få intressant information om prylen som du har spanat in och ett bättre pris. Och ja, det är helt okej (och till och med en stor del av loppissporten) att pruta, men gör det alltid med glimten i ögat.

5. Och slutligen: gå aldrig någonsin på en loppis utan cash, hungrig, törstig eller med ett uttråkat sällskap som inte förstår charmen med att ägna en halv solig semesterdag åt att rota, vända, vrida och pruta.

Lycka till där ute.