Zmarta lån

Ett lån som tas utan säkerhet kan användas till vad som helst. Ett lån med säkerhet, som ett bolån eller billån, är dock specifikt kopplat till objektet som pantsätts. Eftersom det inte går att låna till hela köpesumman med ett sådant lån måste du själv stå för en viss andel (t.ex. 15%), i form av en handpenning eller kontantinsats.

Det går dock att låna till hela eller delar av handpenningen genom att ta ett lån utan säkerhet, också kallat konsumtionslån. Dessa finns på belopp från några tusen och ända upp till 600 000 kronor. Eftersom de inte villkoras med en säkerhet kan de användas till vad som helst, som en kontantinsats eller något annat som en renovering.

För bostäder eller fordon som kostar 600 000 kronor eller mindre kan ett privatlån också användas för att täcka hela köpesumman. På så sätt tas endast ett lån för hela beloppet och banken är inte inblandad i själva köpet. Däremot innebär det ofta att du får betala en högre ränta, eftersom lån med säkerhet är tryggare för långivaren.

Läs mer om de olika finansieringslösningarna vid bil och fordonsköp, samt vad som är viktigt att tänka på här.

OBS! Att låna till handpenningen är inget du bör se som en lätt utväg när pengarna inte räcker till. Räkna noga på kostnaderna med att ha både ett bolån/billån och ett konsumtionslån innan du tecknar något för att se till att du har råd. Ett tips är att prioritera att betala av lånet med högst ränta först för att minimera totalkostnaden.

Nedan kan du jämföra låneerbjudanden från några ledande långivare och låneförmedlare.


Bank Norwegian
Bank Norwegian är en av de bästa och generösaste bankerna i Norden som erbjuder förmånliga privatlån. Dessa lån lämpar sig mycket bra för finansiering av en handpenning vid köp av t.ex fordon och bostäder med en köpeskilling på upp till ca 3,3 miljoner kronor.

Ansök om lån


Zmarta
Zmarta är en populär låneförmedlare som hjälpt tusentals svenskar med att förhandla fram det billigaste privatlånet. Zmarta samarbetar med dussintals banker som får strida om dig som kund. Ansök direkt på nätet och väljs sedan mellan flera låneförslag.

Ansök om lån


Lendo
Lendo är Sveriges största låneförmedlare av privatlån och de har även stor erfarenhet av bolån och finansiering av handpenning vid köp av bostäder. Lendo är mycket duktiga på att förhandla fram de bästa räntorna och villkoren för dig.

Ansök om lån


Freedom Finance
Freedom Finance är en av de största låneförmedlarna i Sverige och de är dessutom ägare av Zmarta ovan. Skillnaden med Freedom Finance är att de även erbjuder förmedling av bolån där de är duktiga på att hjälpa de allra flesta personer, oavsett inkomst. 

Ansök om lån


Tips: Välj en låneförmedlare om du har svårt att välja bank eller om du känner dig väldigt osäker när det kommer till lån till kontantinsats och andra typer av lån. Låneförmedlaren hjälper dig då att ansöka hos 15-20 olika banker, sedan får du flera, konkreta låneförslag att välja mellan. Tjänsten är helt kostnadsfri och det görs endast en enda kreditupplysning trots att din ansökan når flera banker.