Zmarta lån

Du kan bli rikare genom att investera i kryptovaluta fram till 2022. Du kan dock vara ansvarig för att förlora alla dina pengar. Vad är skillnaden mellan de båda? Investeringen i kryptotillgångar kan vara mycket riskfylld, men den kan också vara extremt lönsam.

Det är ett utmärkt investeringsalternativ om du vill kunna delta direkt i den växande efterfrågan på digitala valutor, medan ett enklare, men möjligen mindre lukrativt alternativ är att investera i aktier i företag som har potential att exponeras för bitcoin.

Låt oss titta på fördelarna och nackdelarna med att investera i kryptovalutor.

Är kryptovalutor säkra?

Det finns en mängd olika skäl till varför kryptovaluta är opålitlig i dagsläget dock observeras andra indikationer på att krypto inte kommer att försvinna inom kort. En av de viktigaste sakerna för säkerheten är att välja rätt mäklare. Vi föreslår att du väljer utifrån en rekommendation som ”bitcoins avanza” eller att du frågar någon med lång erfarenhet av kryptovalutamarknaden.

Risker med kryptovaluta

Kryptovalutabörserna liksom aktier är mer benägna att hackas och är måltavlor för kriminell verksamhet. Säkerhetsattacker har resulterat i betydande förluster för investerare som drabbats av stöld av sin digitala valuta.

Säkerheten vid lagring av kryptovalutatillgångar är mer utmanande än vid innehav av obligationer eller aktier. Börser för kryptovalutor som Coinbase (NASDAQ:COIN) erbjuder ganska enkelt att köpa samt sälja digitala tillgångar som Bitcoin (CRYPTO:BTC) eller Ethereum (CRYPTO:ETH) men majoriteten av människor vill inte förvara sina digitala tillgångar på börser på grund av risken för cyberattacker och stöld.

Vissa kryptovalutaanvändare väljer off-line ”kallförvaring” alternativ som pappers- eller hårdvaruplånböcker, men kallförvaring kommer med sina egna utmaningar. Ett av de största problemen är risken att du förlorar dina personliga nycklar och utan dem är det inte möjligt att öppna ditt konto för att överföra din valuta.

Det finns inget sätt att försäkra sig om att ett projekt som du investerar i kommer att bli framgångsrikt. Det råder stor konkurrens mellan tusentals blockkedjerelaterade projekt och de som inte är något annat än bedrägerier är vanliga på kryptomarknaden. Det finns ett fåtal kryptovaluta-relaterade projekt som någonsin kommer att lyckas.

Tillsynsmyndigheter kan också slå ner på hela kryptomarknaden i synnerhet om regeringar börjar se kryptovaluta som ett hot , snarare än bara en ny teknik.

Dessutom, eftersom kryptovalutor bygger på banbrytande teknik vilket skapar mer risk för investerare. Mycket av tekniken är fortfarande under utveckling och har ännu inte testats i stor utsträckning i verkliga situationer.

Bör du överväga att investera i kryptovalutor?

Ägande av en kryptovaluta kan öka investeringsportföljens diversifiering eftersom kryptovalutor som Bitcoin historiskt sett inte har visat någon korrelation med dem på den amerikanska aktiemarknaden. Om du tror att användningen av kryptovalutor sannolikt kommer att öka med tiden Det kan vara klokt att investera direkt i en av kryptovalutorna, som en del av din portfölj som är diversifierbar. För varje kryptovaluta du köper ska du se till att presentera ett investeringsargument för varför denna valuta kan stå sig över tid.

Om det är för riskabelt att investera i kryptovalutor kan du fundera på andra sätt att dra nytta av kryptovalutans framväxt. Du kan köpa aktier i företag som Coinbase, Square och PayPal eller placera dina pengar på en börs som CME Group ( NASDAQ:CME) som tillåter handel med kryptorelaterade terminer. Även om investeringar i dessa företag kan vara lönsamma har de inte samma vinstchans som när du investerar direkt i kryptovaluta.